Raskt lån

        Raskt lån

Noen ganger har man behov for å låne penger raskt. Det kan være ulike grunner til at et slikt behov oppstår. Allikevel er det en gjenganger at en av de viktigste grunnene til at man trenger et raskt lån at det har dukket opp uforutsette utgifter.

Mer Ferratum (annonse)


        Raskt lån

Gå til artikkelen

Hvorfor søke raskt lån?

Vi forstår godt at behov for et raskt lån kan dukke opp når du minst venter det. Det kan være alt fra uventet høye regninger, til reparasjon av bil, eller at man må kjøpe nye hvitevarer, som for eksempel vaskemaskin eller stekeovn.

En annen grunn til at folk søker etter raske lån kan være et tidsbegrenset tilbud på en vare som ellers ville ha kostet mye. I noen tilfeller kan det jo lønne seg på lang sikt å kjøpe en vare til nedsatt pris, selv om man ikke har de økonomiske midlene for hånden akkurat da.

Rente på raskt lån

Det finnes flere tilbydere som hevder de gir raske lån i Norge, men dette bør du alltid ta med en klype salt. Det at et lån markedsføres som “raskt” betyr nemlig ikke nødvendigvis at det er noe bra. Faktisk kan det ofte være stikk motsatt, og du vil oppdage da at disse såkalte raske lånene har en høyere rente enn vanlige forbrukslån. 

Generelt anbefaler vi derfor at du tar deg den tiden det tar å finne det rette lånet for din situasjon, og så setter deg ned og fyller ut søknaden på skikkelig måte.

Bruk en lånekalkulator

For å finne forbrukslån, anbefales det å benytte seg av en lånekalkulator på nett. Disse fungerer enkelt og greit ved at du bare legger inn beløpet du har behov for å låne samt ønsket løpetid på lånet. Kalkulatoren regner så ut hvor mye du må betale hver måned for et slikt lån.

Husk allikevel på at når du bruker lånekalkulatorer så tar disse gjerne utgangspunkt i at du har en relativt god kredittscore, altså at du har en god inntekt, fast jobb, ikke har betalingsanmerkninger og ikke har mye annen gjeld.

Hvis du vet at kredittscoren din kanskje ikke vil rangere veldig høyt, for eksempel fordi du har en litt variabel inntekt, så må du regne med at kostnadene ved lånet vil bli litt høyere enn det kalkulatoren viser.

Sammenlign raske lån

I tillegg til å bruke en lånekalkulator anbefaler vi at du bruker en tjeneste som CoolFinans eller lignende for å sammenligne raske lån mot hverandre.

Husk at selv om en lånekalkulator hos én långiver gir deg et ganske greit tilbud så kan det godt hende at det finnes enda bedre tilbud andre steder. Hvis du ikke sammenligner alle de forskjellige lånene som finnes så vil du ganske enkelt aldri finne det billigste lånet. Og det finnes faktisk ingen bedre måte å gjøre dette på enn å bruke en sammenligningstjeneste som den vi har utviklet her på CoolFinans.

Ved å klikke på et av tilbudene i vår oversikt over raske lån får du ytterligere informasjon om lånevilkårene, og kan deretter velge om du vil søke på lånet eller ikke. Siden søknadsprosessen er automatisk, får du som oftest svar umiddelbart. Deretter er det vanligste å signere kontrakten digitalt med BankID, men dette kan ofte også gjøres på papir om du foretrekker det.

Siste steg er så utbetaling av pengene, og dette er som oftest en smidig prosess forutsatt at du har signert dokumentene og oppgitt riktig kontonummer.

Hva med et raskt lån uten kredittsjekk?

Som vi allerede har nevnt så utarbeider lånekalkulatorer sine tilbud ut i fra at du har en relativt god kredittscore. Denne kredittscoren er et resultat av mange forskjellige faktorer, men det aller viktigste er om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker på deg fra tidligere. Har du dette vil du få en lavere kredittscore.

Nettopp på grunn av at de har betalingsanmerkninger er det mange som blir nervøse for at de vil få avslag på lån, og derfor søker etter raske lån uten kredittsjekk. Men dette er kort og godt en blindvei, og vil som regel ikke føre til at man får noe lån. I hvert fall ikke fra noen seriøse norske långivere.

Alle norske långivere og kredittinstitusjoner benytter seg nemlig av en kredittsjekk for å beregne kredittverdigheten til de som søker lån. Desto bedre kredittverdighet kunden har, desto høyere lån kan han eller hun få tilbud om. I tillegg er det som kjent slik at de som har høy kredittverdighet gjerne får lavere rente på lånet sitt.

Dersom du stadig opplever at du får få eller ingen lånetilbud når du søker, kan det lønne seg å ta kontakt med selskapet som foretar kredittvurderingen. Her kan du få informasjon om hvordan du kan få bedre poengsum, og dermed flere potensielle lånetilbud.

I Norge er det 4 byråer som har konsesjon fra Datatilsynet til å drive kredittvurdering av privatpersoner, og disse er:

Ved å kontakte et av disse byråene vil du kunne finne ut av hva det er som gjør at du har fått en lav kredittscore. Det har seg jo slik at for å kunne gjøre noe med kredittscoren din så er du avhengig av å vite hva det er som har gjort den lav. Nettopp dette vil kredittvurderingsbyråene kunne svare deg på.

Raske smålån

Vi blir ofte spurt om smålån er raskere å få enn andre lån. Svaret på dette er at ja, smålån kan noen ganger være både enklere å søke på og raskere å få enn andre lån.

For å ta et eksempel så kan vi nevne for eksempel Thorn Privat Finans som i Norge er kjent for å tilby lån uten å stille spørsmål ved for eksempel jobb og inntekt. Dette gjør at søknadsprosessen er ekstremt enkel, og man får raskt svar på søknaden. Dette skiller seg dermed fra mer tradisjonelle forbrukslånsbanker, der søknadsprosessen gjerne er ganske omstendelig.

Til gjengjeld er lånene man kan få fra Thorn relativt små, og varierer fra 10 000 kr til 100 000 kr. Men hvis du bare er ute etter et raskt smålån uansett så kan dette være nøyaktig hva du er på jakt etter!


Raskt lån vurdering: 4.5/5 fra 23 stemmer.

Operatør

Låne-sammenligner Coolfinans.com:
double technology s.r.o.
Selskapet er ikke leverandør av finansielle produkter.

Om oss portal

Coolfinans.com er lånesammenligning nettsted. Vi bygger på åpenhet og informasjon. Med våre tjenester vil du vite hvilke lån du skal velge.

annonse: Lån opp til 30 000 kr  Mer informasjon