Lån med betalingsanmerkning

    Lån med betalingsanmerkning

Mange av oss har vært uheldige en gang i livet og derfor pådratt oss en betalingsanmerkning. Som de fleste vet kan dette føre til problemer med å få lån senere, men det finnes håp.

Mer Ferratum (annonse)

30000 kr
Lånebeløpet 1000 kr - 30000 kr
Rente Priseksempel eff. rente 258.02 %
Forfall 3 – 48 måneder
Informasjon Mer
↑ annonse ↑

Renteeksempel: 20 000 kr. o/12 mnd.: Eff. rente 258.02%, Kostnad 13 550 kr. Totalt 33 550.

Rask informasjon

Egenskapene for dette lånet

 • Lån opp til 30 000 kr
 • Nedbetalingstid: 3 – 48 måneder

Lånebetingelser

 • Fylt 20 og ikke eldre enn 70 år
 • Ingen betalingsanmerkning eller inkassogjeld
 • Folkeregistrert adresse i Norge
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige 5 ganger din inntekt

Om selskapet

Ferratum Bank er en fullstendig digital bank som tilbyr banktjenester, fleksikreditt og ekspresskreditt. Som en av få finansinstitusjoner har de ingen etableringsgebyr på låneproduktene. Selskapet er børsnotert i Frankfurt og regnes som en pålitelig… Mer informasjon om selskapet Ferratum Bank p.l.c

Låne fra kr 1 000 med rente fra 0 % Mer(annonse)
20000 kr
Lånebeløpet 2000 kr - 20000 kr
Rente Eff. rente 87 - 991 %
Forfall 1 – 12 måneder
Informasjon Mer
↑ annonse ↑

Renteeksempel: 2 000 kr. o/1 mnd.: Eff. rente 991%, Kostnad 434 kr. Totalt 2 434.

Rask informasjon

Egenskapene for dette lånet

 • Lån opp til 20 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1 – 12 måneder

Lånebetingelser

 • For å kunne søke lån hos oss må du være over 20 år

Om selskapet

Folkia er en norsk kreditt- og finanstilbyder som har konsesjon fra Finansdepartementet. Selskapet har en visjon om å gi folk tilgang til de økonomiske midlene de har behov for fra «dag til dag». Dessuten har de et mål om å ønske alle kunder… Mer informasjon om selskapet Folkefinans AS

Låne fra kr 2 000 med rente fra 0 % Mer(annonse)
500000 kr
Lånebeløpet 10000 kr - 500000 kr
Rente Eff. rente 7.90 - 20.15 %
Forfall 1 – 15 år
Informasjon Mer
↑ annonse ↑

Renteeksempel: Eff. rente 39.61%, 10.000 o/1 år, kostnad: 1.743, totalt: 11.743.

Rask informasjon

Egenskapene for dette lånet

 • Lån opp til 500 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Lånebetingelser

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ha fylt 23 år
 • Ingen aktive inkassosaker

Om selskapet

Mer informasjon om selskapet Axo Finans AS

Låne fra kr 10 000 med rente fra 0 % Mer(annonse)

    Lån med betalingsanmerkning

Gå til artikkelen

Det er velkjent at det er vrient å få lån med betalingsanmerkning i Norge. Mye av dette er takket være regler introdusert av det norske Finanstilsynet, og disse har bare blitt strengere og strengere med årene. 

Det vi derfor skal fokusere på her er ikke hvordan du kan få lån med betalingsanmerkning, men i stedet hva du kan gjøre for å bli kvitt betalingsanmerkninger slik at du igjen kan søke vanlige forbrukslån.

Hva er en betalingsanmerkning?

Å ha en betalingsanmerkning betyr at du er registrert i et register som gjør at mulige kredittgivere får beskjed om at du ikke har betalt gjeld, eller på annen måte ikke gjort opp for deg. Dette innebærer som kjent at det blir vanskelig for lånegivere å godta dine låneforespørsler.

Når du søker lån hos en bank vil banken alltid være interessert i å finne ut om du har betalingsanmerkninger registrert på deg fra tidligere. For å finne ut av dette kontakter banken et kredittopplysningsbyrå, altså et byrå som har offentlig konsesjon til å drive med registrering og innhenting av kredittopplysninger.

Dette byrået vil så gi banken beskjed om det er noen betalingsanmerkninger registrert på deg. Nettopp på grunn av dette systemet er det ikke lenger mulig å lure seg unna betalingsanmerkninger og fortsette å ta opp lån, slik noen kanskje gjorde før i tiden.

Kan man få lån med betalingsanmerkning?

Det er vanskelig, for ikke å si umulig å få lån med betalingsanmerkning slik reglene er i Norge nå for tiden. 

For å illustrere problemstillingen kan vi for eksempel si at at du har lånt bort 500 kr til en venn, og at dere avtaler at det skal betales tilbake om en måned. 

Månedene går og går, og i stedet for at du fikk igjen pengene måneden etter, tok det hele 6 måneder før du fikk tilbake alle de 500 kronene du lånte bort. Da noterer du deg selvsagt dette til neste gang du blir spurt om et lån. Da er det kanskje ikke like enkelt å si ja. På samme måte vil også banker nøle med å si ja når noen med betalingsanmerkning søker om lån.

Om du betaler tilbake gjelden din og ellers er på god fot med selskapene du låner penger av så er det selvsagt enklere. I disse tilfellene kan det være en viss mulighet for å få lån med betalingsanmerkning hvis du kan stille med noe som sikkerhet, for eksempel en bolig som allerede er nedbetalt.

Vanlige forbrukslån vil derimot være bortimot umulig å få innvilget hvis du har betalingsanmerkninger. Det er derfor egentlig ingen grunn til å se etter lån uten kredittsjekk, da dette uansett ikke gis i Norge utenom i helt særegne tilfeller.

Det som allikevel kan være kjekt å vite er at betalingsanmerkninger i Norge jo ikke varer evig...

Fjerning av betalingsanmerkning

Som nevnt ovenfor så varer heldigvis ikke betalingsanmerkninger evig. Faktisk er det slik at en betalingsanmerkning i de aller fleste tilfeller slettes automatisk så fort den gamle gjelden din er gjort opp. Det aller beste er derfor å ta kontakt med banken du skylder penger og prøve å komme frem til en avtale med dem.

I de aller fleste tilfeller vil du komme langt med en vennlig innstilling overfor banken der du forklarer hva problemet ditt har vært. Samtidig kan du sette opp et forslag til hva du realistisk sett tror du har mulighet til å betale hver måned. Ofte vil du da kunne se at banken kommer deg i møte og også er villig til å fire noe på sine krav.

Har du ingen mulighet til å gjøre opp gjelden kan det også være verdt å huske på at alle betalingsanmerkninger i henhold til gjeldende regler slettes når saken det gjelder er mer enn fire år gammel. Vi siterer her Finansportalen sine nettsider:

“En anmerkning skal som hovedregel uansett slettes etter fire år. Når fire år er gått må inkassobyrået eventuelt igangsette nye rettslige skritt dersom det skal registreres ny betalingsanmerking.”

Etter at dette har skjedd står du med andre ord fritt til å søke nye lån igjen.

Hva er frivillig kredittsperre?

En mulighet for deg som kanskje er redd for å havne i problemer på grunn av betalingsanmerkninger er noe som kalles frivillig kredittsperre. Dette innebærer enkelt og greit at du ber kredittvurderingsbyråene om å legge inn en sperre mot at det kan bli gjort kredittvurderinger av deg.

Når du har lagt inn en frivillig kredittsperre på deg selv så gjør dette at du alltid vil få avslag på forbrukslån, kredittkort, og andre typer tjenester der det kreves at det blir gjort en kredittvurdering. Sliter du med at du ofte tar opp unødvendige forbrukslån, eller om du synes du har for mye gjeld fra før, så kan dette derfor være en god løsning.

I tillegg til at en kredittsperre på mange måter beskytter mot at man tar opp nye lån på impuls, så har det også noe for seg for å beskytte mot for eksempel ID-tyveri. Dette skjer når noen andre på ulovlig vis tar opp lån i ditt navn, noe som har vist seg å være et stort og økende problem i Norge. Med frivillig kredittsperre så vil dette ikke lenger være mulig.

For å være sikker på at ingen kredittvurderinger blir gjort av deg er det nødvendig å legge inn den frivillige kredittsperren hos alle byråene som driver med kredittvurdering. 

I Norge er finnes det fire byråer som er godkjent av Datatilsynet til å drive kredittvurdering av privatpersoner. For å legge inn kredittsperre må hvert av disse byråene kontaktes via kontaktinformasjonen nedenfor:

Creditsafe

Telefon: 800 24 722

E-post: info@creditsafe.no

Adresse: Creditsafe Norge, Box 320, 412 50 Gøteborg, Sverige

Bisnode

Telefon: 224 59 340

E-post: ksp.no@bisnode.com

Adresse: Bisnode, avd. Databank, Postboks 1419 Vika, 0115 Oslo

Experian

Telefon: 815 55 420

E-post: database@no.experian.com

Adresse: Postboks 5275 Majorstuen, 0303 Oslo

EVRY

Telefon: 23 14 45 40

E-post: onlineservice@evry.com

Aresse: EVRY NORGE AS, avd. Information Services, Postboks 4, 1330 Fornebu

Alternativer til lån med betalingsanmerkning

En mulighet mange ikke engang tenker over er at det faktisk finnes et alternativ til å ta opp vanlig lån hvis man har betalingsanmerkning; nemlig en pantelåner.

En pantelåner fungerer på den måten at du kan ta med deg en verdifull gjenstand som pant, og så vil pantelåneren betale ut verdien av denne gjenstanden kontant til deg.

Når du betaler tilbake lånet så får du også gjenstanden tilbake. Klarer du derimot ikke å betale tilbake lånet vil gjenstanden i verste fall bli solgt.

De vanligste gjenstandene å pantsette for folk som trenger å låne penger raskt er gull og sølv, som oftest i form av smykker. Andre ting som kan være aktuelle er verdifulle kameraer, kunst, klokker, bunader, og så videre.

En kjent pantelåner i Norge er blant annet Lånekontoret i Oslo, med adresse Kirkegata 19.

Det er håp

Uansett om det er vanskelig å få lån med betalingsanmerkning, så har du nå lært at det finnes alternativer til vanlige forbrukslån for deg som sliter med gammel gjeld. I tillegg har vi også forklart at det er fullt mulig å få en betalingsanmerkning fjernet.

Når du så har fått betalingsanmerkningen din slettet så er du selvsagt hjertelig velkommen hit til oss hvor du har mulighet til å sammenligne en rekke ulike lån. På den måten finner du enkelt den långiveren som gir de beste betingelsene for nettopp din situasjon.

 


Lån med betalingsanmerkning vurdering: 4.5/5 fra 22 stemmer.

Operatør

Låne-sammenligner Coolfinans.com:
double technology s.r.o.
Selskapet er ikke leverandør av finansielle produkter.

Om oss portal

Coolfinans.com er lånesammenligning nettsted. Vi bygger på åpenhet og informasjon. Med våre tjenester vil du vite hvilke lån du skal velge.

annonse: Lån opp til 30 000 kr  Mer informasjon