Lån uten kredittsjekk

        Lån uten kredittsjekk

Trenger du penger til en sårt tiltrengt oppussing av hus, et par store innkjøp, ny motorsykkel eller kanskje bare en herlig ferie for deg og din familie?

Mer Ferratum (annonse)


        Lån uten kredittsjekk

Gå til artikkelen

I så fall er du sikkert ikke alene i å hadde syntes det var kjekt om du kunne fått et lån uten kredittsjekk! Mange nordmenn er naturligvis interessert i dette. Men finnes egentlig lån uten kredittsjekk? Nettopp det skal vi se nærmere på her på denne siden.

Forbrukslån uten kredittsjekk

Først og fremst må vi bare begynne med å si at lån uten kredittsjekk, enten det er forbrukslån eller andre typer lån, egentlig ikke finnes i Norge. Det har seg nemlig slik at alle norske banker er pålagt av myndighetene å gjennomføre en kredittsjekk av de som søker lån, og dette er noe bankene som regel tar ganske seriøst.

Grunnen til at mange nok er interessert i et forbrukslån uten kredittsjekk er fordi de er redde for at de ikke vil bestå en kredittsjekk, og dermed få avslag på lånet. Som regel så skjer dette fordi man vært uheldig og hatt problemer med å betale tilbake gjeld tidligere, og derfor har pådratt seg en betalingsanmerkning. 

Og som kjent så er det svært vanskelig i Norge å få lån med betalingsanmerkning.

Hva med SMS-lån uten kredittsjekk?

Heldigvis kan vi slå fast at dagens teknologi med både SMS og internett er fantastisk som sparer oss for mye problemer.

Tidligere måtte de fleste pynte seg opp før de tuslet inn til møte med banksjefen. Deretter var det en nøye gjennomgang av alle dine finanser, og om de fant så mye som et bittelite avvik fra standarden kunne det bli kroken på døren for alle drømmene dine. 

Verden var urettferdig. Før.

I dag kan du både søke om lån, og få svar på om du er blitt godkjent, umiddelbart over nettet eller på SMS. Med andre ord har det blitt en bedre verden å være lånesøker i.

Selv om det fremdeles er slik at bankene er pålagt å gjøre en kredittsjekk av deg, så bør jo ikke dette være noe problem. Sørg bare for at du ikke har noen betalingsanmerkninger registrert på deg, og du vil bestå en hvilken som helst kredittsjekk!

Kredittsjekk på smålån

I dag kan du sikre deg både smålån, mellomstore lån og ofte også store lån, uten så mye som et møte med banken. I stedet kan alt ordnes elektronisk, fra selve søknaden til kredittsjekken og til slutt signering av lånedokumentene som nå kan gjøres elektronisk ved hjelp av BankID.

Forbrukslån er nemlig svaret som markedet har ventet på. Og det er derfor så mange nordmenn henger seg på bølgen. Dersom du trenger penger til et eller annet prosjekt kan forbrukslån være en god løsning. Allikevel må vi som alltid minne om at det også følger med kostnader, og at du derfor bør passe på at du ikke tar opp mer gjeld enn du kan betjene.

Finnes lån uten kredittsjekk og sikkerhet?

Først og fremst, å få et lån uten sikkerhet er ikke noe problem. Det er jo nettopp usikrede lån vi snakker om når vi omtaler forbrukslån, smålån og andre typer lån her på CoolFinans. Dette betyr altså at du ikke trenger å eie egen bolig eller andre eiendeler for å stille pant for banken.

Det som derimot er litt verre er usikrede lån uten kredittsjekk. Dette kan vi rett og slett ikke tilby her på CoolFinans, og det er heller ingen andre aktører i Norge som tilbyr dette. Noen banker i Sverige eller andre land tilbyr muligens lån uten kredittsjekk, men det blir utenfor det vi snakker om her.

Kredittsjekk må altså gjennomføres når du søker lån i Norge, men så lenge du ikke har ubetalt gjeld fra tidligere så bør ikke dette være noe problem.

Noen årsaker til dårlig kredittscore

For å kunne bedre din egen kredittscore og dermed øke sjansene for å bestå en kredittsjekk er det først nødvendig å forstå hva det er som gir en dårlig kredittscore. Vi har derfor sett nærmere på noen av de vanligste årsakene til at folk får kredittscoren sin redusert.

De tre aller viktigste årsakene til at folk får dårlig kredittscore er:

Av disse er det særlig dette med en variabel inntekt som kan virke urettferdig. Forestill deg for eksempel at du alltid har betalt regningene dine i tide, og at du ellers jobber hardt og tjener relativt godt med ditt eget enkeltpersonforetak. Allikevel er det selvsagt slik at inntektene dine varierer litt fra en måned til en annen i takt med hvor mange oppdrag du får av kundene dine.

I et slikt tilfelle vil mange kredittvurderingsbyråer faktisk gi en redusert kredittscore, på tross av at du ikke har en eneste betalingsanmerkning. Den eneste grunnen er altså at inntekten din er variabel, og derfor ikke sikker nok for banken.

Denne problemstillingen har blant annet blitt tatt opp i en artikkel i Nettavisen, der en tidligere journalist og redaktør sjokkert uttalte følgende:

“Hos Nordea har jeg toppscore med 93 av 100 oppnåelige poeng, mens jeg er en risikokunde hos kredittkortselskapene med 37 poeng, selv om hverken jeg eller mitt firma har en eneste betalingsanmerking [...] Du blir vurdert som risikabel bare du er selvstendig næringsdrivende.”

Som du forstår er systemet i bunn og grunn laget for folk som jobber i faste, hele stillinger. Og for de av oss som jobber som selvstendig næringsdrivende så er det selvsagt synd, men dette er nå en gang den virkeligheten vi må forholde oss til.

Fungerer online lån uten kredittsjekk?

Du kan jo alltids søke, men vi tror dessverre det vil være vanskelig å få online lån uten kredittsjekk slik reglene er i Norge i dag. Allikevel trenger ikke dette å være noe problem. Husk at betalingsanmerkninger slettes automatisk så fort den gamle gjelden blir gjort opp. Alternativt slettes de etter at saken er over 4 år gammel. 

Vi ønsker uansett lykke til med å søke på ditt nye online lån, enten det er med eller uten kredittsjekk!


Lån uten kredittsjekk vurdering: 4.5/5 fra 27 stemmer.

Operatør

Låne-sammenligner Coolfinans.com:
double technology s.r.o.
Selskapet er ikke leverandør av finansielle produkter.

Om oss portal

Coolfinans.com er lånesammenligning nettsted. Vi bygger på åpenhet og informasjon. Med våre tjenester vil du vite hvilke lån du skal velge.

annonse: Lån opp til 30 000 kr  Mer informasjon