Lån på minuttet

        Lån på minuttet

Som vi alle vet så altfor godt så hender det selvsagt at vi befinner oss i situasjoner der vi trenger penger så raskt som mulig. I disse tilfellene er mange ute etter et lån på minuttet, men finnes egentlig dette i Norge?

Mer Ferratum (annonse)


        Lån på minuttet

Gå til artikkelen

Som kjent er folk ofte på jakt etter et rask lån. For noen holder det kanskje med et lån på dagen, mens andre kan være såpass desperate at bare et lån på minuttet er godt nok. Men det er nettopp i disse tilfellene det kan være grunn til å spørre seg om dette i det hele tatt er mulig å få fra noen seriøse långivere i dagens Norge.

Vanligvis foretar nemlig alle banker en kredittsjekk av deg for å se om du har noen betalingsanmerkninger fra tidligere, og dette tar naturligvis noe tid. Nettopp derfor kan vi dessverre ikke love at du kan få lån på minuttet, men vi vil uansett gjøre alt vi kan for at du ikke trenger å vente unødvendig lenge.

For å korte ned på ventetiden og få et raskere lån snakker noen om lån uten kredittsjekk, men dette er dessverre lettere sagt enn gjort. Alle banker i Norge er nemlig pålagt å utføre en kredittsjekk av kundene sine, så dette er med andre ord noe man i de fleste tilfeller ikke kan unngå.

Raske penger høres forlokkende ut

Når noen søker etter lån på minuttet så kommer det gjerne av nødvendighet. Dette kan vi selvsagt forstå, og vi vet at alles situasjon er unik.

På tross av dette anbefaler vi at du nøye vurderer kostnaden ved et lån før du tar det opp. Er det noe du kan leve med så kan det være helt greit. Ser du imidlertid at den månedlige kostnaden for deg blir i overkant av hva du kan klare hver måned så kan det hende du bør tenke deg om to ganger. 

Skulle du likevel bestemme deg for at du må låne penger så vet du nå hvordan du går frem for å gjøre dette på en smidig måte gjennom oss hos CoolFinans.

Smålån på minuttet

Noen banker reklamerer med såkalte smålån på minuttet. Ofte kalles dette også SMS-lån, men det er egentlig samme type lån vi her snakker om. Dette er altså lån som gjerne strekker seg fra 5 000 kr til 100 000 kr, som innvilges raskt, og som ofte kommer med ganske høy rente.

For at det i det hele tatt skal være mulig å gi lån på minuttet så har ikke banken mulighet til å gjøre en kredittsjekk av deg. Det vil rett og slett ta for lang tid. Disse lånene er derfor langt dyrere enn vanlige forbrukslån, siden banken vil sikre at den får betalt for den høye risikoen den tar ved å gi lån uten kredittsjekk.

Blant annet i Sverige har vi sett at denne typen SMS-lån har blitt populære blant folk. Men selv om vi har SMS-lån i Sverige så er det lite av dette i Norge. Dette gjelder også her på CoolFinans, hvor det generelt er slik at alle långiverne utfører kredittsjekk av de som søker lån.

Hva er kredittsjekk?

En kredittsjekk innebærer at banken som skal låne deg penger vil ta en kikk på din økonomiske situasjon i sin helhet. Dette gjøres ved at banken henvender seg til et av de fire kredittvurderingsbyråene som har konsesjon av Datatilsynet i Norge til å drive kredittvurdering. 

Et av disse byråene vil så melde tilbake til banken hva din kredittscore er, og banken kan bruke denne informasjonen til å avgjøre om du skal få lån eller ikke.

Det er verdt å huske på at det kun er tillatt å foreta en kredittvurdering av deg dersom en bank eller annen virksomhet har det som kalles “saklig grunn for det”, i henhold til informasjon fra Datatilsynet:

“Ei verksemd kan berre be om kredittsjekk dersom det er sakleg grunn for det. Dersom du gjer ein avtale som inneber at du får kreditt, for eksempel når du kjøper ei vare du skal betale med faktura, kan det vere at dei du kjøper av har ein slik sakleg grunn for å sjekke om du kan betale.”

Hvorfor gjør banker kredittsjekk?

Grunnen til at banker gjør kredittsjekk av kunder som søker lån er fordi de ønsker å forsikre seg om at du tidligere har betalt tilbake gjeld du har tatt opp. Har du en god historikk på dette området regner banken med at du mest sannsynlig vil fortsette å gjøre opp for deg.

Har du derimot hatt uflaks tidligere ved å pådra deg en betalingsanmerkning så vil det bli vanskeligere for banken å innvilge et nytt lån til deg, og du vil i de fleste tilfeller dessverre få avslag på lån.

Allikevel finnes det fortsatt litt håp dersom du eier en egen bolig som du kan stille som sikkerhet for banken. For å kunne refinansiere boligen på denne måten er du riktignok avhengig av at den allerede er tilstrekkelig nedbetalt. Er den det, så finnes det altså banker som kan være villig til å gi et slikt lån selv om du ikke består en kredittsjekk.

Husk også på at en betalingsanmerkning ikke varer evig! Faktisk er det slik i Norge at betalingsanmerkninger automatisk slettes etter fire år. Og i tillegg er det jo fremdeles slik at betalingsanmerkninger blir helt borte så fort du har betalt tilbake det gamle lånet

Når den gamle gjelden som gjorde at du fikk betalingsanmerkning er gjort opp så er det altså ikke noe problem å bestå en kredittsjekk igjen.

Lån på minuttet uten sikkerhet

Når det gjelder lån på minuttet så gis de alltid uten sikkerhet. Det er ganske enkelt fordi det ville blitt altfor komplisert for banken å vurdere verdien av objektet du vil stille som sikkerhet på bare ett minutt. Dette er derfor ikke noe som praktiseres.

Er du på jakt etter et lån med sikkerhet må du i stedet belage deg på en ganske lang søknadsprosess med mye papirarbeid. Belønningen for dette er selvsagt at renten vil være litt lavere, men spørsmålet mange stiller seg er om det egentlig er verdt alt ekstraarbeidet...

Til syvende og sist så må du ta avgjørelsen på hvilket lån du skal velge. Som du allerede har sett så finnes det massevis av muligheter, og det vanskeligste er derfor ikke å finne et lån, men å velge det rette lånet.

Her hos CoolFinans har vi sammenlignet en lang rekke lån uten sikkerhet, selv om vi ikke alltid kan love at de gis på minuttet. Noen av lånene er raske, mens andre er mindre raske. Uansett hva du har behov for er det viktig at du velger et lån som passer deg og at du ikke tar opp mer gjeld enn du realistisk sett greier å betale tilbake.

 


Lån på minuttet vurdering: 4.5/5 fra 25 stemmer.

Operatør

Låne-sammenligner Coolfinans.com:
double technology s.r.o.
Selskapet er ikke leverandør av finansielle produkter.

Om oss portal

Coolfinans.com er lånesammenligning nettsted. Vi bygger på åpenhet og informasjon. Med våre tjenester vil du vite hvilke lån du skal velge.

annonse: Lån opp til 30 000 kr  Mer informasjon