SMS lån

    SMS lån

Ingen klarer seg uten penger. Vi er avhengig av dem, og sånn er det bare. Men av og til er det nærmest umulig å hele tiden ha nok penger til å dekke uforutsette utgifter som dukker opp.

Mer Ferratum (annonse)

500000 kr
Lånebeløpet 25000 kr - 500000 kr
Rente Priseksempel nom. rente 13.49 %
Forfall 1 – 15 år
Informasjon Mer
↑ annonse ↑

Renteeksempel: 65 000 kr. o/5 år: Nom. rente 13.49%, Kostnad 28 730 kr. Totalt 93 730.

Rask informasjon

Egenskapene for dette lånet

 • Lån opp til 500 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Lånebetingelser

 • Du må ha fast inntekt
 • Du må være over 18 år
 • Du må ikke være registert med noen inkassosaker på deg

Om selskapet

Mer informasjon om selskapet Digitalfinans AS

Låne fra kr 25 000 med rente fra 0 % Mer(annonse)
500000 kr
Lånebeløpet 5000 kr - 500000 kr
Rente Eff. rente 7.6 - 37.3 %
Forfall 1 – 5 år
Informasjon Mer
↑ annonse ↑

Renteeksempel: 150 000 kr. o/5 år: Eff. rente 9.61%, Kostnad 45 720 kr. Totalt 195 720.

Rask informasjon

Egenskapene for dette lånet

 • Lån opp til 500 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1 – 5 år

Lånebetingelser

 • Du må være minimum 20 år
 • Brutto inntekt på minimum 120 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Om selskapet

Compare King er trygt å bruke og drives av Liber Finance AS i henhold til norsk lovverk. Selskapet har kontorer på Filipstad Brygge i Oslo og tar i mot henvendelser fra kunder både via mail og per telefon. Mer informasjon om selskapet Liber Finance AS

Låne fra kr 5 000 med rente fra 0 % Mer(annonse)

    SMS lån

Gå til artikkelen

Og for ikke å bli sittende fast ute av stand til å betale regningene dine må du da oppsøke en bank for å søke lån - som oftest forbrukslån.

SMS-lån i Norge

Vi sier gjerne at alt er blitt mye enklere nå som vi har så mye teknologi. Og det er jo mye i det. Tenk bare på internett, eller dette med meldinger. Visste du at du kan sjekke ut en lånekalkulator i dag, og få umiddelbart svar på hvor mye du vil måtte betale for et gitt lån. Ja, svaret på lånesøknaden din kan til og med ramle inn på SMS. Så enkelt er det blitt!

Det vi allikevel hovedsakelig tenker på når vi snakker om SMS-lån er ikke lån der man kanskje får et svar på SMS, men heller et lån der selve søknaden bare sendes inn som en enkel SMS-melding. På den måten er det mulig for eksempel å søke lån når du er ute og kommer over et supertilbud du bare ikke kan gå glipp av.

Nettopp på grunn av dette med at det er et såpass raskt lån så har SMS-lån blitt utrolig populære i våre naboland Sverige og Danmark. I Norge derimot er ting som vanlig litt verre, og myndighetene har satt ned foten for denne typen virksomhet. Vi har derfor ikke de klassiske SMS-lånene i Norge.

Selv om det er vanskelig å få tak i de klassiske SMS-lånene i Norge har vi mange ulike typer smålån og mikrolån som minner om disse. Du kan kanskje ikke alltid søke med SMS, men selve søknadsprosessen er ikke noe særlig vanskeligere av den grunn.

Krav for å få SMS-lån

Som alltid stilles det en rekke krav til deg som skal søke lån, og dette gjelder også for SMS-lån, enten det er i Sverige, Norge, eller andre steder.

Selv om det følger noen krav med de klassiske SMS-lånene så er disse som regel langt enklere å overholde enn kravene som stilles for mer tradisjonelle forbrukslån. Blant annet stilles det som oftest ingen krav til hverken jobb eller inntekt når man søker SMS-lån. Noen steder i utlandet er det også slik at det går an å få SMS-lån uten kredittsjekk, men dette er høyst uvanlig i Norge.

Selv om kravene til låntakere vil variere fra en bank til en annen så kan vi si at det finnes noen universelle minimumskrav. Når det gjelder lån i Norge er disse kravene at:

I tillegg til disse generelle kravene har det nylig blitt innført flere krav fra myndighetenes side som både banker og låntakere i Norge må forholde seg til. Husk allikevel at om du oppfyller de tre kravene ovenfor så er det ingenting i veien for at du kan søke lån. Det er i så fall bankene sin jobb å si nei til søknaden dersom du ikke oppfyller de nye og særegne kravene fra myndighetene.

Ifølge NRK har nå de følgende tre kravene blitt ført inn i en egen forskrift, noe som gjør at bankene - både de som driver med SMS-lån og vanlige forbrukslån - er tvunget til å følge dem:

 1. Bankene kan ikke gi forbrukslån dersom kunden ikke har tilstrekkelig evne til å tåle en renteøkning på 5%.
 2. Bankene kan ikke gi forbrukslån dersom kundens samlede gjeld overstiger 5 ganger årsinntekt.
 3. Bankene kan ikke gi forbrukslån med lenger løpetid enn 5 år.

Ikke SMS-lån uten kredittsjekk i Norge

Som nevnt ovenfor så er det høyst uvanlig at det blir gitt SMS-lån uten kredittsjekk i Norge. Og egentlig gjelder ikke dette bare SMS-lån, det gjelder alle typer usikrede lån som gis av norske finansinstitusjoner. Det er med andre ord svært vanskelig å få et lån uten kredittsjekk i Norge.

Grunnen til dette er at norske banker er pålagt av myndighetene å gjennomføre en kredittsjekk av kundene sine. Dette gjøres ved at banken innhenter opplysninger om din betalingshistorikk, inntekt, gjeld og andre ting fra et kredittvurderingsbyrå når du legger inn søknad om lån. Hele denne prosessen går altså automatisk, og er ingenting å bekymre seg for.

Tidligere måtte man gjerne stivpynte seg for å gå i banken og søke om lån. Og hadde du så mye som en liten uregelmessighet i betalingshistorikken din – noe mange jo får i løpet av et langt liv – var du sjanseløs. Slik er det heldigvis ikke i dag. Du kan søke og få svar på lånesøknaden elektronisk, og noen ganger til og med på SMS. 

Hele prosessen er selvsagt gratis og uforpliktende inntil du har signert på lånedokumentet. Vi tror du vil bli overrasket over hvor mange som får et «ja» på søknaden sin.

Finnes SMS-lån på dagen?

Det er mange ting man kan behøve penger til. Ny bolig, oppussing, bil, motorsykkel, ferie eller rett og slett et godt musikkanlegg. Noen ganger er det også slik at vi kommer over helt uimotståelige tilbud når vi er ute på shopping, og derfor trenger raske penger. Det er nettopp i disse tilfellene at et SMS-lån på dagen er den perfekte løsningen.

Dessverre har det seg sånn at selv om lån på dagen er noe som markedsføres stort i blant annet Sverige, så er det vanskelig å love bort denne typen lån i Norge. Hovedgrunnen til det er egentlig at alle banker i Norge må gjennomføre kredittsjekk av kundene sine, og da tar det ofte mer enn en dag å få svar på søknaden.

I tillegg vet jo alle som har erfaring med bankoverføringer i Norge at bare det å sende penger fra en bank til en annen fort kan ta en dag eller to. Hvordan kan det da være mulig å love bort et SMS-lån på dagen?

Vi kan derfor dessverre ikke si at det finnes SMS-lån på dagen i Norge, selv om dette finnes i blant annet Sverige, Danmark og andre land. Men når det er sagt så betyr ikke det at det tar så mye lenger tid å få lån i Norge. Hele prosessen går jo nå tross alt elektronisk, og alt du trenger å gjøre er å søke på et av våre smålån for å finne noe som minner om de svenske SMS-lånene.

Som regel betales pengene ut allerede dagen etter at selve lånedokumentet er signert av deg, noe du selvsagt kan gjøre ved hjelp av BankID hjemme på din egen datamaskin. I virkeligheten er dette altså ikke langt unna et lån på dagen!


SMS lån vurdering: 4.5/5 fra 14 stemmer.

Operatør

Låne-sammenligner Coolfinans.com:
double technology s.r.o.
Selskapet er ikke leverandør av finansielle produkter.

Om oss portal

Coolfinans.com er lånesammenligning nettsted. Vi bygger på åpenhet og informasjon. Med våre tjenester vil du vite hvilke lån du skal velge.

annonse: Lån opp til 30 000 kr  Mer informasjon