Både investering i kryptovaluta og aksjer er svært populært i dag. I hovedsak kan man investere i begge på samme måte, du kjøper og selger for å tjene penger.

Dette må du vite før du investerer i aksjer og kryptovaluta

Investeringer, uansett hva det er bærer med seg en risiko. Og selv om risiko kan virke skremmende, er det ikke farlig. Ved å vite hva de ulike faktorene som skiller kryptovaluta og aksjer er, kan du redusere risikoen og gjøre bedre investeringer.

Om du skal investere i aksjer eller kryptovaluta er det viktig å ha en strategi. Den burde inkludere en tidshorisont, altså om du ønsker å investere langsiktig eller kortsiktig. Du burde sette av penger og ha et budsjett for dine investeringer. Det er viktig å vite hvor mye du har å bruke, og aldri bruke mer penger enn du eventuelt har råd til å tape. I tillegg er det viktig å vite hvor stor risiko du er villig til å ta og til hvilken pris. Alle former for investeringer har en risiko, men noen har høyere enn andre. En strategi burde også gi et klart mål på hva du ønsker å oppnå. 

Investere i aksjer vs. kryptovaluta 

Ved å investere i aksjer vil du eie en del av selskapet som aksjene er utstedt fra. Du kan velge mellom aksjer fra ulike regioner, børser, markeder og selskaper, og her finnes det utallige selskaper å velge mellom. Man kan investere i aksjer som enkeltaksjer, eller gjennom et fond. Dersom du ønsker å investere på lang sikt er det blant annet viktig å ha en diversifisert portefølje med aksjer fra forskjellige markeder og regioner. Dette kan nemlig gi en redusert risiko.

Investerer du i kryptovaluta, eier du en digital mynt. Også her finnes det utrolig mange forskjellige typer, i tillegg til at nye stadig dukker opp. I dag er kryptovaluta noe som “alle” snakker om. Bare på få år har interessen økt betraktelig hvor kurser på ulike krypto, som Bitcoin og Ethereum, når milepæl etter milepæl. Du burde vite hva som driver prisene, som for eksempel tilbud og etterspørsel.

Både aksjer og kryptovaluta kan begge gå opp og ned i verdi. Men krypto har fått på seg ryktet om å ha drastiske endringer i kurs som skjer i løpet av kort tid. Volatiliteten regnes derfor å være mye høyere for de fleste kryptoer, i motsetning til aksjer. Den store volatiliteten kan gi en høy avkastning, både på kort og lang sikt, men kan også bære med seg en høyere risiko. 

Gjør research

Før du starter investeringen burde du gjøre research. Det å ha en grunnleggende forståelse over markedene, vil hjelpe deg med å velge mellom hvilke aksjer eller hvilken kryptovaluta som passer bedre til din strategi. For å få kunnskap kan du benytte deg av finansnettsider og blogger, deriblant Aksjebloggen. Dette er den eldste nettsiden for finansielle råd. Her vil du finne all nødvendig informasjon som trengst for å komme i gang. Dette inkluderer informasjon om ulike aksjer og krypto, tips, hva som påvirker kurs, hvor du kan investere og mye annet. 

Mer Ferratum (annonse)

Hodnocení kategorie 4.5
Dette må du vite før du investerer i aksjer og kryptovaluta: 4.2/5 fra 251 stemmer