Hvilken bilforsikring har jeg? Hvilket selskap er bilen forsikret hos? Trenger mitt kjøretøy forsikring?

Sjekk bilforsikringen

Trafikkforsikringsforeningen (TFF)

Logger du deg inn på Trafikkforsikringsforeningens nettside, finner du informasjon om hvorvidt bilen har forsikring og hos hvilket selskap. Du kan også få informasjon om hvilke kjøretøy du er pliktig til å forsikre og hvilke kjøretøy som er registrert på deg. 

En slik informasjon hjelper deg å unngå dagsbøter ved manglende forsikringer, og det er viktig å sjekke at all informasjon rundt dine registrerte kjøretøy er korrekt.

Bilforsikring

En av de dyreste forsikringene vi har er bilforsikringen, men den er også en av forsikringene du kan spare penger på. Bilforsikringen du har i dag, er ikke nødvendigvis den beste for dine behov. 

Hva en bilforsikring koster er avhengig av både hvilket selskap du velger, hvilket kjøretøy det gjelder og hvilken dekningsgrad du går for. Under dekningsgrad finner du ansvarsforsikring, delkaskoforsikring og fullkaskoforsikring. 

Det er alltid lurt å ta en skikkelig sjekk av forsikringen du har og be om bedre vilkår og pris hos andre forsikringsselskaper. På den måten kan du spare penger, og få en avtale basert på dine behov. 

Dagsbøter

Dersom bilen din ikke er avskiltet, men står uten forsikring, blir du ilagt dagsbot for hver dag som går. Ansvarsforsikring er nemlig lovpålagt på registrerte kjøretøy. En ansvarsforsikring skal dekke skader på bygg, gjenstander, dyr og mennesker.

Så lenge bilen har skilter, skal den være forsikret, selv om den står stille på gårdsplassen eller ikke virker i det hele tatt. Dersom du ikke vil betale forsikring på bilen, må du avregistrere/avskilte den eller vrake den. 

En uforsikret bil som forårsaker en skade, blir fort en dyr affære.

Ulike kjøretøy gir ulike dagsbøter:

  • Moped, motorredskap, veterankjøretøy og traktor = 50 kroner
  • Varebil, campingbil, motorsykkel, snøscooter, beltebil og personbil = 150 kroner
  • Buss og lastebil = 250 kroner

Mer informasjon finner du hos Statens vegvesen.

Kjører du en uforsikret bil kan du risikere fengsel og bøter. Ansvarsforsikring er i Norge lovpålagt, men til tross for dette er det over 30.000 uforsikrede, registrerte kjøretøy i landet vårt. Dersom du forårsaker personskade eller dyre skader på bygninger, kan det bety at du sitter med gjeld resten av ditt liv. 

Så hvorfor kjører noen uten forsikring? For noen kan dette dreie seg om økonomi, men husk at dette er en kostnad du ta om du kjøper deg en bil. Er det ikke i din økonomi å betale en slik forsikring, bør du la være å kjøpe bil.

Mer Ferratum (annonse)

Hodnocení kategorie 4.5
Sjekk bilforsikringen: 4.2/5 fra 94 stemmer