Dersom du har blitt avvist av leverandøren når du har prøvd å opprette et mobilabonnement, er det fordi selskapet ikke anser deg som en sikker betaler. Ofte har du betalingsanmerkninger som gjør at de ikke vil satse på deg som kunde.

Mobilabonnement uten kredittsjekk

Men i vår hektiske, digitale hverdag er de fleste av oss avhengige av å ha en mobiltelefon. Så hvordan kan man få et mobilabonnement uten kredittsjekk?

Kredittsjekk

De fleste mobiloperatører bruker fakturaer som betalingsmetode knyttet til sine mobilabonnementer. Denne fakturaen viser forbruk for siste måned, og skal betales innen en kort tidsfrist. 

Men har du flere betalingsanmerkninger, eller en historie med betalingsproblemer, kan du bli avvist når du søker om abonnement. Dette fordi selskapet risikerer å tape penger på deg om du ikke betaler til rett tid, eller bare ikke betaler. Denne risikoen er de ikke villige til å ta og de vil da nekte å ha deg som kunde.

Hvor mye du må betale i mobilregning i måneden, er ikke store summen i forhold til større kostnader som husleie eller gjeld. Som regel kommer den på et par hundre kroner i måneden, og blir da lett å nedprioritere til fordel for de større utgiftene. 

Ved å la være å betale småregninger, kan de hope seg opp og ende opp som inkasso og betalingsanmerkninger. Mobiloperatørene ønsker ikke dette, og foretar derfor en kredittsjekk av eventuell kunde før vedkommende får et mobilabonnement med etterskuddsbetaling. Dette er betaling man gjør etter at man allerede har brukt produktet, i dette tilfelle har du ringt uten å ha betalt for det enda. 

Kontantkort

Tidligere var kontantkort svært vanlig og dette er en enkel, om enn noe gammeldags løsning på problemet om man ikke blir godkjent for abonnement. Her forhåndsbetaler du for en selvbestemt mengde forbruk, kalt lading av kortet. Du får faste priser på bruk av mobildata, ringing og sms. 

  • Laderabatt – prisene for tjenestene blir billigere etter hvor mye du lader kontantkortet med. Det vil med andre ord lønne seg å betale for mer øyeblikkelig, fremfor å måtte fylle opp kortet ofte. 
  • Forutsigbarhet – Om du sliter med høye mobilregninger, eller du ofte kjøper mer data eller ringer til betalingstelefoner, kan regningene dine fort bli mye dyrere enn du tenkte. Et kontantkort har du full kontroll på. Er det tomt, så er det tomt. 

Flere store selskaper tilbyr kontantkortløsning:

  • Telenor
  • Telia
  • Talkmore
  • OneCall
  • Mycall
  • ChiliMobil

Selv om kontantkortet er effektivt og greit, finnes det alternativer for de som ønsker noe annet enn et kontantkort.

Talkmore

Talkmore har kommet med et tilbud som kalles «Talkmore forhåndsbetalt» for deg som ønsker noe annet enn et kontantkort. Funksjonen er nesten lik, men det er enklere å fylle opp. Du kan betale med VIPPS fra Talkmore-appen, og slipper turen innom en kiosk eller teleoperatør for å lade kontantkortet når det er tomt. 

Avtalen «fritt» gir deg fri sms, mms og tale i både Norge og EU. Deretter velger du hvor mye mobildata du vil ha i måneden. Husk at den faste prisen blir høyere og høyere jo mer mobildata du velger. Forskjellen fra ordinære abonnementer er at du betaler på forskudd gjennom appens «autopåfyll».

OneCall

Et av de andre selskapene med alternativ løsning, er OneCall. De har noe som kalles «Folkepakka kontroll» og reklamerer med at du får de samme vilkårene som ved ordinære abonnementer, uten behov for kredittsjekk. 

Månedsavgiften betales hver måned via faktura, mens øvrige kostnader trekkes fra en forhåndsbetalt konto. De opererer med null bindingstid, og ubrukt data overføres videre til neste måned.

MyCall

Dette er for deg som bruker mobiltelefonen til å ringe mye til utlandet. Hos MyCall kan du etterskuddsbetale via faktura, eller de kan trekke et beløp av bankkortet ditt hver måned. Det er betaling via bankkort som er uten kredittsjekk.

Mer Ferratum (annonse)

Hodnocení kategorie 4.5
Mobilabonnement uten kredittsjekk: 4.2/5 fra 353 stemmer